Pienter logo
Kramer Fietsservice

Recruitment marketing die op rolletjes loopt

De uitdaging

Personeel zoeken in de huidige arbeidsmarkt. Een hele uitdaging op zich. Pienter zou Pienter niet zijn wanneer we op zoek gaan naar manieren hoe het wél kan, zoals recruitment marketing

De samenwerking

Samen brainstormen. De één soms nog enthousiaster dan de ander en vice versa. We werken graag samen met Kramer. Een luchtige, enthousiaste samenwerking, waarbij we geregeld komen buurten op locatie. Veel overleg, korte communicatielijntjes en een hoofd vol ideeën. Dat werkt prettig en pienter.

De krappe arbeidsmarkt domineren is een lastige taak. Je moet opvallen. En dan vallen ellenlange vacatureteksten vol eisen en wensen niet in het to do lijstje. Recruitment marketing gaat verder dan dat. Je wil kandidaten aantrekken die echt bij jouw organisatie passen. En dat begint bij gevonden worden, opvallen dus. 

Voor we beginnen, hebben we de markt al doorgeakkerd. De doelgroep onderzocht en de vacatures scherp in het vizier. Daarna ligt de focus op het maken van de producten, zoals de werken-bij website waarin je alles vertelt over de vacatures, het bedrijf en de sollicitatieprocedure. Aansluitend een video. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden. En als laatste gezien en gevonden worden op de kanalen waar de doelgroep zich bevindt: social media. 

Recruitment marketing valt of staat met de ideale mix. Kandidaten gedragen zich meer en meer als consumenten. Eerst informatie inwinnen, daarna solliciteren. Tijd om de handen uit de mouwen te steken! Met een werken-bij website geef je werkzoekenden de gelegenheid om eens rustig op onderzoek uit te gaan. Past deze organisatie bij mij? En wat kan ik verwachten? Ook de video speelt een belangrijke rol in het oriëntatieproces. We geven een kijkje achter de schermen. Kun je je nog voorstellen hoe spannend een sollicitatiegesprek was? Met de video kan de werkzoekende alvast kennismaken met het bedrijf zelf én degene met wie hij of zij het gesprek heeft. Een hele geruststelling die het gesprek ten goede komt. Een ontspannen sollicitant die echt kan laten zien wie hij is. Als werkgever wil je gezien en gevonden worden. Met een speciale marketingflow op social media richten wij ons op zowel de passief als actief werkzoekenden. Eerst triggeren, daarna voorzien van de juiste informatie en als laatste? Aanzetten tot een geslaagde sollicitatie! 

Werkzaamheden

Content
Social media marketing
Strategie
Website

Meer weten over deze case?

Bel Merlin 0592 20 10 33 of mail merlin@pienter.nl

Meer cases zien?