Pienter logo
Dure camera's? Verleden tijd!

Video's maken met je smartphone

Ready, set... action! Maar wacht, je hebt geen camera? Gelukkig is dat niet nodig. Je smartphone is namelijk je beste vriend. In deze workshop geven we je handige tips waarmee je kwalitatief goede video's maakt in een handomdraai.

filmklapper

Wat gaan we doen?

In deze workshop nemen we je mee in de handigheid van filmen met je smartphone. Hierdoor kun je, waar dan ook, zelf kwalitatieve video’s maken. We nemen een dag de tijd om theorie en praktijk samen te laten komen!

In het kort:

 • Duur afhankelijk van grootte groep (circa 6-8 uur)
 • Praktische tips
 • Brainstormen met storyboard
 • Zelf filmen
 • Editen

1. Kennismaken

We ontvangen je graag bij ons op kantoor of komen gezellig bij je langs om kennis te maken met jou en je collega’s. We vertellen elkaar kort wie we zijn en horen graag wat jullie ambities zijn op het gebied van video’s maken. Daarna kunnen we van start gaan!

2. Kennis opdoen

Wist je dat video’s 12x vaker worden gedeeld dan andere content? Voordat je aan de slag gaat met wat opdrachten, leggen we je eerst het een en ander uit. Waarom is het überhaupt van belang om gebruik te maken van video content? Vervolgens gaan we aan de slag met het doel van de video. We kijken naar wat je wil bereiken met de video en wat daarvoor nodig is. Een goed verhaal begint altijd met het maken van een storyboard. Dit is als het ware de puzzel waarmee je de shots in beeld gaat brengen. We nemen dan ook de tijd om dit op papier te zetten. Ideeën in beeld? Wij geven je vervolgens tips hoe je het beste kunt filmen en welke accessoires hiervoor handig zijn. Een flinke dosis kennis gegarandeerd!

3. Kennis uitvoeren

De kennis laten we even landen onder het genot van een kop koffie en macaron. Daarna is het tijd om door te gaan naar het volgende gedeelte van deze training: we gaan aan de slag! Je weet nu hoe je voor verschillende platformen het beste beelden kunt vastleggen en welke standpunten goed werken. Door kleine opdrachten uit te voeren test je gelijk of dit lukt. Waar nodig geven we je nog wat extra tips en tricks mee. Nu je alle videobeelden hebt, is het tijd om deze achter elkaar te zetten. Ook hier helpen we je een handje mee en leggen je de basisprincipes uit van video editen.

En daarna?

Aan het einde van de dag ga je naar huis met een professionele video die jij zelf hebt gefilmd en geëdit. Je hebt hierdoor een goede basis om zelf aan de slag te gaan. Wil je in de toekomst nog meer bedrijfsvideo’s van hoge kwaliteit? Dan staat Pienter voor je klaar. Van animaties tot aftermovies: wij gaan elke uitdaging aan!

Lees meer

Zo ziet de dag eruit:

Laten we jouw verhaal in beeld brengen!

Met video zorg je ervoor dat jouw boodschap opvalt bij je doelgroep. Wil je leren hoe je met je smartphone professionele video's maakt? Wij helpen je graag verder.
Contact opnemen
 • Contact opnemen
  Contact opnemen
  Neem contact met ons op

  Vul onderstaand formulier in en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug.

  Contactformulier

  Om goed voorbereid te zijn, helpt het als we alvast een korte beschrijving van je vraag hebben. Niet verplicht, maar wel handig om te weten.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Bel me terug
  Bel me terug
  Liever op een ander moment?

  Laat je nummer achter en dan bellen wij je terug.

  Bel me terug

  Om goed voorbereid te bellen, helpt het als we alvast een korte beschrijving van je vraag hebben. Niet verplicht, maar wel handig om te weten.
  Geen gehoor of even niet beschikbaar? Geen punt! Geef hier je e-mailadres op, zodat we je een begeleidende mail kunnen sturen wanneer we je niet te pakken krijgen.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ik bel jullie
  Ik bel jullie
  Leuk! Laat wat van je horen.
 • Ik mail jullie
  Ik mail jullie
  Wij horen graag van je.