Pienter logo
Eline Jansen
18 augustus 2021
3 min

Zakelijk vloggen: onze 13 Pientere tips

Content
Social Media
Strategie
Video

Wil jij meer bereik op social media? Online beter gevonden worden? En je onderscheiden van de concurrentie? Begin dan met zakelijk vloggen!

Vloggen, euh dat is toch voor influencers en jongeren?

Vloggen is bekend geworden door jongeren en influencers. Dat betekent niet dat een vlog alleen door hen gebruikt mag worden. Zakelijk vloggen is net even een wat andere insteek en een perfect middel om jouw bedrijf persoonlijk op de kaart te zetten. En goed nieuws: bijna niemand van jouw concurrenten gebruikt het, dus hier is de kans om je te onderscheiden van de rest!

Wat levert zakelijk vloggen dan op? ​

Dat jij jouw bedrijf letterlijk in beeld brengt is niet verassend. Maar wat levert een zakelijke vlog jouw bedrijf dan precies op?

1. Meer interactie met jouw social media posts

Video is dé social media content die vraagt om interactie. Mensen kijken er langer naar, zijn eerder geneigd te reageren en daarom gaan de interacties van jouw social media kanaal omhoog.

2. Beter vindbaar in YouTube en Google

Denk goed na over wat jouw doelgroep zich bezighoudt en maak content over deze onderwerpen. Zo ben jij beter zichtbaar in YouTube én Google wanneer zij een oplossing zoeken voor hun probleem.

3. Standing out in the crowd

Er lijkt altijd een hoge drempel te zijn om video’s te maken. Dat biedt ruimte om je te onderscheiden van de rest, want er zijn maar weinig bedrijven die zakelijk vloggen al inzetten. Pak die kans en zet jouw bedrijf in de schijnwerpers!

4. Geef jouw bedrijf een persoonlijk gezicht

Mensen doen zaken met mensen, niet met bedrijven. Door zakelijk te vloggen geef jij jouw bedrijf een gezicht en verlaag je de drempel om zaken met jou te doen. Mensen willen je zien!

Grootste misverstanden over zakelijk vloggen

De drempel tot het maken van een zakelijke vlog is vaak onnodig hoog. Er wordt gedacht dat je dure middelen nodig hebt om een leuke vlog te maken. Goed nieuws: met een goede telefoon en een laptop (of desktop) kan jij ook beginnen met zakelijk vloggen.

Klaar met jouw zakelijke vlog? Promoten maar!

Na het maken van jouw vlog moet je ervoor zorgen dat deze nog gevonden wordt. Verspreid jouw video op de juiste manier via alle social media kanalen, plaats de video op YouTube en jouw website. Schrijf er een leuk bericht bij die vraagt om interactie. Want interactie leidt tot meer bereik!

Whitepaper 'Zakelijk vloggen' downloaden

Ben jij opzoek naar meer tips over zakelijk vloggen? Download dan onze 13 Pientere tips voor zakelijk vloggen.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sparren over zakelijk vloggen?

Ben je enthousiast maar heb je nog vragen over zakelijk vloggen? Of wil je direct aan de slag en ook persoonlijke tips ontvangen? Neem contact met ons op!

Neem contact op!

Wij hebben er zin in. Jij ook?

Heb je een uitdaging, dan gaan we die samen aan. Want werk je met Pienter, dan werk je met mensen die gewoon jouw taal spreken. Allemaal vanuit hun eigen online specialisme en samen de sterkste. Benieuwd naar jullie pad van online succes?
Contact opnemen
 • Contact opnemen
  Contact opnemen
  Neem contact met ons op

  Vul onderstaand formulier in en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug.

  Contactformulier

  Om goed voorbereid te zijn, helpt het als we alvast een korte beschrijving van je vraag hebben. Niet verplicht, maar wel handig om te weten.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Bel me terug
  Bel me terug
  Liever op een ander moment?

  Laat je nummer achter en dan bellen wij je terug.

  Bel me terug

  Om goed voorbereid te bellen, helpt het als we alvast een korte beschrijving van je vraag hebben. Niet verplicht, maar wel handig om te weten.
  Geen gehoor of even niet beschikbaar? Geen punt! Geef hier je e-mailadres op, zodat we je een begeleidende mail kunnen sturen wanneer we je niet te pakken krijgen.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ik bel jullie
  Ik bel jullie
  Leuk! Laat wat van je horen.
 • Ik mail jullie
  Ik mail jullie
  Wij horen graag van je.

Meer blogs lezen?

Kwaakt het naar meer?

Leren, inspireren en verbinden. Helemaal ons ding! En die kennis delen we graag met jou. Ook pienter worden? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste artikelen en blogs.

Aanmelden