Pienter logo
Eline Jansen
18 november 2017
3 min

6 online marketingtips voor de feestdagen

Content

Sinterklaas is weer terug naar Spanje en in steeds meer woonkamers is een kerstboom te vinden. Kortom: december is in volle gang! Een drukke tijd, zowel privé als zakelijk. Om je door deze drukke maand heen te helpen, heb ik een aantal handige tips op het gebied van online marketing voor je op een rijtje gezet. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

1. Plan je social media in

Je posts op social media hangen vaak af van actualiteiten. Feestdagen staan natuurlijk vast, dus waarom zou je je berichten niet alvast inplannen? Zo kun je op je gemak nadenken over wat je wil plaatsen en heb je het tijdens de feestdagen zelf in ieder geval niet druk met je social media-kanalen.

Heb je wat inspiratie nodig voor je berichten op social media? Geef je volgers een kijkje achter de schermen! Vier je bijvoorbeeld Kerst op kantoor? Bedenk dan alvast welke foto’s je hiervan wil maken. De posts schrijf je gewoon alvast, dan hoef je later alleen het beeldmateriaal nog maar toe te voegen. Stel in je berichten ook vragen aan je volgers, bijvoorbeeld wat zij gekregen hebben tijdens Kerst, of waar zij hun oudjaarsavond doorbrengen.

2. Speel met mail in op het gevoel van je klant

Tijdens de feestdagen kopen we natuurlijk massaal cadeautjes. Misschien heb je jezelf al betrapt op het scrollen door je mailbox, op zoek naar mooiste aanbiedingen voor cadeaus. Je raadt het al: de feestperiode is bij uitstek geschikt voor mailcampagnes. Juist nu pakken mensen graag nog even een mooie aanbieding mee, dus speel daarop in met goede aanbiedingen en bijbehorende mailings!

3. Actie? Maak het tijdelijk!

Mensen lijden niet graag verlies. Als je een actie opzet om je conversie een boost te geven, maak het dan een tijdelijke actie! Een dergelijke actie kan je bezoekers net dat extra zetje geven om een product van jouw webshop te bestellen. Als het mogelijk is, is een een aftelklokje op je website een slimme aanvulling. Zo wordt het ‘als ik maar niet te laat ben’-gevoel nog meer aangewakkerd. Kijk maar naar het onderstaande voorbeeld van de Black Friday-actie op Bol.com, waarop heel duidelijk wordt aangegeven dat vandaag de laatste dag van de actie is.

4. SEO voor volgend jaar

Zoekmachineoptimalisatie werkt op lange termijn. Nu nog SEO-teksten voor de feestdagen gaan schrijven klinkt daarom misschien als een onverstandige keuze. Maar niets is minder waar! Denk maar eens goed na: als je nu jouw website verrijkt met mooie SEO-teksten voor Sinterklaas en Kerst, dan heb je daar volgend jaar profijt van! Wil je dus volgend jaar goed ranken tijdens de feestdagen? Dan is dit hét moment om hier met SEO voor te gaan zorgen!

5. Vergeet de identiteit van jouw bedrijf niet

Met alle festiviteiten in je achterhoofd kan het best eens gebeuren dat je in je online marketing de focus te veel legt op de feestdagen, in plaats van op je bedrijf. Vergeet niet dat het ook in een sinterklaasfoto, een kerstmailing of een oudejaarsactie gewoon gaat om jouw bedrijf. Geef je uitingen dus wel een feestelijk tintje, maar houd ze zeker in je eigen huisstijl. Je wil natuurlijk wel dat je klanten jouw uitingen herkennen!

6. Aangepaste openingstijden? Update je Google bedrijfsvermelding!

Hanteer je andere openingstijden of sluit je je bedrijf tijdens de feestdagen? Houd je klanten hiervan op de hoogte via je website en social media, maar update ook je Google bedrijfsvermelding! Openingstijden worden namelijk vaak gezocht op Google. Het aanpassen van deze gegevens is heel gemakkelijk. Lees onze blog over aangepaste openingstijden voor een handig stappenplan.

Hulp nodig?

Kom je er niet uit met jouw online marketing voor de feestdagen? Pienter helpt je graag! Neem contact met ons op, of kom eens langs voor een kop koffie en een kennismakingsgesprek.

Neem contact met ons op

Wij hebben er zin in. Jij ook?

Heb je een uitdaging, dan gaan we die samen aan. Want werk je met Pienter, dan werk je met mensen die gewoon jouw taal spreken. Allemaal vanuit hun eigen online specialisme en samen de sterkste. Benieuwd naar jullie pad van online succes?
Contact opnemen
 • Contact opnemen
  Contact opnemen
  Neem contact met ons op

  Vul onderstaand formulier in en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug.

  Contactformulier

  Om goed voorbereid te zijn, helpt het als we alvast een korte beschrijving van je vraag hebben. Niet verplicht, maar wel handig om te weten.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Bel me terug
  Bel me terug
  Liever op een ander moment?

  Laat je nummer achter en dan bellen wij je terug.

  Bel me terug

  Om goed voorbereid te bellen, helpt het als we alvast een korte beschrijving van je vraag hebben. Niet verplicht, maar wel handig om te weten.
  Geen gehoor of even niet beschikbaar? Geen punt! Geef hier je e-mailadres op, zodat we je een begeleidende mail kunnen sturen wanneer we je niet te pakken krijgen.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ik bel jullie
  Ik bel jullie
  Leuk! Laat wat van je horen.
 • Ik mail jullie
  Ik mail jullie
  Wij horen graag van je.

Meer blogs lezen?

Kwaakt het naar meer?

Leren, inspireren en verbinden. Helemaal ons ding! En die kennis delen we graag met jou. Ook pienter worden? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste artikelen en blogs.

Aanmelden