Pienter logo
Stellingwerf College

Terug naar de schoolbanken

De uitdaging

Het Stellingwerf College is een school waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Het is een laagdrempelige middelbare school met een breed vakkenaanbod dat goed aansluit bij het bedrijfsleven. Dat klinkt als een middelbare school waar elk kind naartoe wil, toch? Om dat te bereiken is het belangrijk dat het Stellingwerf College precies uitstraalt waar zij voor staat. Zo kan de leerlingenstroom op peil blijven. Maar hoe bereik je dat? Laat dat maar aan ons over!

Een strategische start

De wens van het Stellingwerf College is een stabiele leerlingenstroom die eigenlijk alleen maar toeneemt. Dat kan een uitdaging zijn, al helemaal als je nagaat dat landelijk het gemiddelde aantal leerlingen steeds verder afneemt. Om de juiste keuzes te maken om naamsbekendheid te vergroten en het Stellingwerf College met de juiste kernwaarden op de markt te zetten, begonnen we in de zomer van 2023 met een Sterke Start Sessie. Zo leren wij, maar ook het Stellingwerf College zelf, wie de doelgroepen zijn, waar de uitdagingen liggen en waar zij als organisatie voor willen staan.

Op basis van onze sessie kwamen we tot een uitgebreide mix aan werkzaamheden. SEO om de nieuwe website goed vindbaar te maken, online adverteren op Google, Facebook en Instagram om naamsbekendheid te vergroten en een op maat gemaakte workshop om het Stellingwerf College handvatten te geven voor hun content. Geen half werk dus, maar uitpakken waar nodig zodat we een sterke basis leggen voor het Stellingwerf College.

Case Stellingwerf College mockup ads
Workshop video's maken met je smartphone bij Stellingwerf College
Case Stellingwerf College mockup video
Workshop video's maken met je smartphone bij Stellingwerf College gear
Case Stellingwerf College content templates

Op maat gemaakte workshop

Uit de strategische sessie kwam naar voren dat er ook behoefte was aan hulp met content. Gelukkig weten wij daar wel raad mee! Wij doken in onze knutselkamer om een op maat gemaakte workshop voor het Stellingwerf College te maken. Dit werd een combinatie van onze contentsessie en workshop video’s maken met je smartphone. Ons Pientere college hebben we in twee dagdelen gegeven, waarbij we alle belangrijke zaken hebben aangestipt.

Succesvolle promotie van de open dag

17 januari was een belangrijke dag voor het Stellingwerf College, het was namelijk tijd voor de open dag! Een moment om kinderen en ouders te laten zien waarom het Stellingwerf College de leukste school in de omgeving is. De invulling van de dag zelf is belangrijk, maar de promotie vooraf is minstens zo belangrijk. Wij gingen met het laatste aan de slag. We hebben ingezet op Facebook-advertenties, YouTube-advertenties en Google Search-advertenties, waarbij we ons richten op locatie, interesses en leeftijd. Zo worden alle doelgroepen die belangrijk zijn voor het Stellingwerf College geprikkeld om naar de open dag te komen.

Het resultaat mocht er zijn! Veel potentiële leerlingen met hun ouders hebben de open dag bezocht.

Beeld zegt meer dan 1.000 woorden

Video is een krachtig middel om je verhaal over te brengen. Kinderen en ouders hoeven daardoor niet alleen een verhaal te lezen op de website, maar kunnen via sprekende beelden alvast de sfeer proeven van het Stellingwerf College. Onze partner Time Star Media haakte aan om deze video te realiseren. Het resultaat mag er zijn. In ongeveer anderhalve minuut kun je als kijker de open en vertrouwde sfeer van het Stellingwerf College ervaren. Benieuwd naar de video? Bekijk ‘m hieronder!

En verder?

De open dag is achter de rug, maar dat betekent niet dat we achterover hangen. Het Stellingwerf College heeft ervoor gekozen zelf aan de slag te gaan met hun contentplanning, maar wij kruipen hier in de adviserende rol. We houden overzicht en begeleiden waar nodig, zodat het Stellingwerf College een sterke contentstrategie kan neerzetten. Eens in de zoveel tijd komen we bij elkaar om te brainstormen over nieuwe ideeën. Zo blijft het Stellingwerf College altijd zichtbaar met sprekende content!

Training contentmarketing bij Pienter

Werkzaamheden

Content
Online adverteren
Strategie
Video

Meer weten over deze case?

Bel Eline 0592 20 10 33 of mail eline@pienter.nl

Meer cases zien?