Pienter logo
Eline Jansen
20 juni 2021
4 min

4 social media marketing tips voor de zomer

Content
Social Media

Yes, zomer! Tijd voor zon, warmte, gezelligheid en niet te vergeten: vakantie en ontspanning! Maar wat voor jou geldt, hoeft niet voor je online marketing te gelden. Sterker nog: de zomer biedt juist veel kansen op het gebied van social media marketing. Benieuwd naar wat die kansen dan precies zijn? We leggen je ze graag uit in de vorm van 4 tips, zodat jij deze zomer pienter met jouw social media marketing om kunt gaan.

Waarom inzetten op social media marketing in de zomer?

Ooit onderzocht wanneer jouw berichten het meest gelezen worden? Waarschijnlijk zie je pieken rond het begin van de werkdag, de pauzes, het einde van de werkdag en in de avond. Mensen gebruiken hun social media dus vooral wanneer ze vrije tijd hebben. En laten we daar in de zomer nou net wat meer van tot onze beschikking hebben! Verras je volgers daarom met interessante content die je deelt op je social media. Grote kans dat je volgers nu juist (nog) meer de tijd nemen om je artikelen te lezen, je video’s te bekijken of om te reageren op je berichten. Hoe je je volgers die verfrissende berichten biedt in de zomermaanden? Simpel: gebruik onze 4 tips!

Plan gemakkelijk berichten in voor al je social media-kanalen met een tool als Hootsuite
Eline Jansen
Online marketing consultant

1. Speel in op het zomerse gevoel

De zon schijnt, de temperaturen lopen op en iedereen begint in de vakantiestemming te komen. Je begrijpt het wel, in de zomer hebben de meeste mensen een positieve mindset. Je klanten dus ook. Speel hierop in met creatieve berichten. Zet een leuke actie op, bedenk grappige inhakers met behulp van onze contentkalender en wees vooral niet bang om hierbij kleurrijke en zomerse beelden te gebruiken: verras!

2. Focus op mobiel

Je klanten plannen hun zomer vast en zeker vol met allerlei leuke activiteiten. Denk aan festivals, avonden op het terras, barbecues en andere zomerse bezigheden. Dat betekent dat zij het grootste gedeelte van de tijd je berichten op hun mobiele telefoon zullen zien. Leg hier dan ook de focus op met je berichten.

3. Plan niet alleen je vakantie, maar ook je berichten

Niet alleen je klanten hebben behoefte aan vakantie. Ook jij bent waarschijnlijk wel toe aan een beetje rust in de tent. Ga je zelf op vakantie? Dan plan je je berichten toch gewoon vooruit? Met een tool als Hootsuite kun je heel gemakkelijk berichten voor al je social media-kanalen inplannen. Zo kun jij lekker genieten van je vakantie en blijven je social media-kanalen gewoon up-to-date!

4. Geen inspiratie of tijd om te schrijven? Recycle!

In de rustige zomermaanden heb je vaak net wat meer tijd om blogs en berichten voor social media te schrijven. Toch kan het voorkomen dat je even niet meer zo goed weet wat je met je volgers moet delen. Gelukkig is de zomer het perfecte moment om je oude content te recyclen. Zijn er berichten die het niet zo goed hebben gedaan als je wilde? Probeer het gewoon nog eens! Dat hebben we zelf ook gedaan met dit bericht 😉

Persoonlijk advies over jouw zomerse social media marketing?

Bovenstaande tips helpen je hopelijk een heel eind op weg met jouw zomerse social media marketing. Wil je nog meer uit je online marketing halen? Neem contact met ons op! We gaan graag met je in gesprek om te ontdekken welke kansen online marketing jouw bedrijf biedt.

Neem contact op

Wij hebben er zin in. Jij ook?

Heb je een uitdaging, dan gaan we die samen aan. Want werk je met Pienter, dan werk je met mensen die gewoon jouw taal spreken. Allemaal vanuit hun eigen online specialisme en samen de sterkste. Benieuwd naar jullie pad van online succes?
Contact opnemen
 • Contact opnemen
  Contact opnemen
  Neem contact met ons op

  Vul onderstaand formulier in en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug.

  Contactformulier

  Om goed voorbereid te zijn, helpt het als we alvast een korte beschrijving van je vraag hebben. Niet verplicht, maar wel handig om te weten.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Bel me terug
  Bel me terug
  Liever op een ander moment?

  Laat je nummer achter en dan bellen wij je terug.

  Bel me terug

  Om goed voorbereid te bellen, helpt het als we alvast een korte beschrijving van je vraag hebben. Niet verplicht, maar wel handig om te weten.
  Geen gehoor of even niet beschikbaar? Geen punt! Geef hier je e-mailadres op, zodat we je een begeleidende mail kunnen sturen wanneer we je niet te pakken krijgen.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ik bel jullie
  Ik bel jullie
  Leuk! Laat wat van je horen.
 • Ik mail jullie
  Ik mail jullie
  Wij horen graag van je.

Meer blogs lezen?

Kwaakt het naar meer?

Leren, inspireren en verbinden. Helemaal ons ding! En die kennis delen we graag met jou. Ook pienter worden? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste artikelen en blogs.

Aanmelden