Pienter logo
App promotie voor RTV Drenthe

App jij ‘m al?

De RTV Drenthe app is dé manier om op de hoogte te blijven van regionieuws. De app brengt altijd en overal het laatste nieuws met een vloeiende mobiele ervaring. RTV Drenthe laat hier graag meer gebruikers van profiteren. De voordelen van de app zijn namelijk nog niet bij iedereen bekend. De vraag was duidelijk: hoe realiseren we meer app downloads?

Een pienter plan

Als antwoord op deze vraag mochten we een plan presenteren. We stelden voor om verschillende platformen in te zetten, namelijk Apple Search Ads, Google Ads, Facebook en Instagram. Dit zorgt ervoor dat we de doelgroep op verschillende manieren kunnen bereiken. We stippelden ook een plan voor piekmomenten uit, zoals het TT Festival en de Drentse 1000. Juist op dit soort momenten willen Drenten op de hoogte gehouden worden van wat er speelt in de regio.

Altijd in de buurt

Net als RTV Drenthe, werken we bij Pienter graag regionaal. Een groot voordeel van onze samenwerking is dan ook dat onze kantoren op loopafstand van elkaar liggen. Dat komt goed uit, omdat we regelmatig langskomen om de voortgang en vervolgplannen te bespreken. Op die manier kunnen we snel schakelen en is de samenwerking ook gewoon een stuk leuker. Deze aanpak was, naast ons plan, een van de redenen dat wij als online marketing partner gekozen werden.

 

Blijven installeren

Met de TT als eerste piekmoment gingen we van start. Via verschillende kanalen brachten we mensen op de hoogte van de voordelen van de RTV Drenthe app en hadden we binnen no-time 1.000 app installaties binnen. De teller is inmiddels de 3.500 gepasseerd. Intussen verzamelen wij steeds meer data om de campagnes aan te scherpen. Zo lezen, luisteren en kijken steeds meer mensen live mee met alles wat de RTV Drenthe app te bieden heeft. Trouwens… app jij ‘m al?

Werkzaamheden

Online adverteren
Strategie

Meer weten over deze case?

Bel Merlin 0592 20 10 33 of mail merlin@pienter.nl

Meer cases zien?