Pienter logo
Drents Museum

Viva la Frida!

De uitdaging

Een bijzondere tentoonstelling van een wereldicon. Niet één, maar twee exposities van Frida Kahlo in hartje Assen. Daar moet iedereen vanaf weten. En daar ligt onze uitdaging. Mensen enthousiasmeren om naar de tentoonstelling te gaan door middel van advertenties gericht op online zichtbaarheid.

Goed samenwerken

Beter een goede buur dan een verre vriend. Zo omschrijven wij onze Pientere relatie met het Drents Museum. Niet alleen staat ons kantoor praktisch naast dat van het Drents Museum, ook zijn we geregeld bij elkaar aan het ‘buurten’.
Van een uitnodiging voor de VIP tafel bij ‘Fiesta de Frida feest’ tot aan een pientere collega die uitleg geeft tijdens een social media workshop. Of we overleggen ‘gewoontjes’ telefonisch. 

Ontzorgen en plezierig samenwerken. Met grote tentoonstellingen wil je niet teveel andere zaken aan je hoofd hebben. Ieder zijn specialisme en samen de sterkste. 

Groot publiek

Een museum stoffig en saai? Absoluut niet. Het Drents Museum weet met elke tentoonstelling de juiste toon te zetten. Gedurfd, een uitdaging of gewoon passie. Met datzelfde lef een tentoonstelling van het zonovergoten Mexico naar het hoge noorden halen om dat te rocken. Reuring veroorzaken rondom en voor de tentoonstelling. En dat hebben we gedaan! 

Juiste keuzes maken

Met een budget het beste resultaat halen. En dat bij het grotere publiek van jong tot oud. Hetzelfde doel, maar een andere weg. Keuzes maken. Daar draait het om. Volledig ontzorgen, zodat de focus het meest ligt op de opening van de tentoonstelling. Dat is de wens van het Drents Museum. Daar geven wij graag gehoor aan. Een middelenmix, de uitvoering en het behalen van doelstellingen. Laat dat maar aan ons over. 

Verwacht geen stoffige tentoonstelling. Lekker knallen. Dat trekt de jongere doelgroep aan. En laat dat nou net een van de hoofddoelgroepen zijn voor de tentoonstelling van Frida. Waar overigens het gedachtegoed van Frida ook naadloos aansluit op de huidige trends en ontwikkelingen. Waar nodig helpt video en remarketing nog meer om de doelgroep te overtuigen: deze voorstelling moet ik zien.

Werkzaamheden

Online adverteren
Strategie
Zoekmachine marketing

Meer weten over deze case?

Bel Eline 0592 20 10 33 of mail eline@pienter.nl

Meer cases zien?