Pienter logo
Emy Wijnholds
3 oktober 2024
5 min

Wat is er veranderd op Instagram?

Content
Social Media

Instagram is constant in verandering om het voor de gebruiker zo aantrekkelijk mogelijk te maken de app te blijven gebruiken. Zo heeft Instagram in september 2024 aangekondigd de 4:5 beeldverhouding te gaan releasen, heeft Instagram in juli 2024 nieuwe lettertypes toegevoegd aan Instagram stories en reels en kun je reacties in stories achterlaten sinds september 2024. Wij lichten al deze Instagram veranderingen voor je uit zodat je deze gemakkelijk zelf kunt uitproberen!

Nieuwe beeldverhoudingen op Instagram: wat moet je weten?

Zolang als jij deze app al gebruikt zie je bij het kijken naar je feed de mooie vierkantjes in 1:1 beeldverhouding, maar dit gaat vermoedelijk veranderen. Al kondigt Instagram het al jaren aan, het lijkt nu echt te gaan gebeuren. De beeldverhouding van je post wordt 4:5. Nu zul je denken, dat is geen probleem, dan maak je de nieuwe posts gewoon in een nieuwe verhouding op. Maar deze verandering op Instagram betekent ook dat al je geplaatste content er anders uit gaat zien op je feed. Sommige delen van teksten of foto’s kunnen wegvallen omdat we van vierkant naar rechthoekige verhoudingen gaan. Dit is wel iets om rekening mee te houden en om hier goed op te anticiperen. Zorg dus dat je toekomstige content vanaf nu zowel geschikt is voor de 1:1 beeldverhouding als de 4:5 beeldverhouding.

De nieuwe beeldverhouding zal naar verwachting in fases worden uitgerold. Dat betekent dat nog niet direct iedereen overgaat naar deze nieuwe vorm van de feed.

Nieuwe Instagram lettertypes en animaties: hoe gebruik je ze?

Sinds afgelopen zomer heeft Instagram een super leuke feature doorgevoerd. Je kunt namelijk in je Reels en Stories nu kiezen uit veertien verschillende lettertypes en deze kun je ook weer op vijf verschillende manieren animeren. Zo kun jij nog meer je creativiteit en identiteit kwijt in je content. Deze laatste verandering wordt wel eerst getest onder een geselecteerd aantal gebruikers, dus het kan zijn dat je nog even moet wachten voor jij aan de beurt bent!

Reacties op Instagram Stories: dit zijn de nieuwe mogelijkheden

Vanaf september is het mogelijk om een reactie direct in Stories van anderen te plaatsen. Deze reactie is dan zichtbaar voor iedereen. Door deze nieuwe feature wil Instagram de interactie tussen volgers verhogen en ook wil Instagram stimuleren om minder gebruik te maken van direct messages. Vind jij deze verandering op Instagram niet prettig? Je kunt deze feature in je instellingen uitzetten. Ook is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat deze verandering alleen te gebruiken is wanneer je elkaar volgt.

Nieuwe functies in de Instagram Post editor

Heb jij al gezien dat ook de Post editor van Instagram is veranderd? Je kunt nu namelijk bij het maken van een post tekst, muziek en animaties toevoegen die er eerder niet waren. Door het toevoegen van een tekst in een post maak je deze aantrekkelijker en zal hij meer opvallen tussen alle andere foto’s die anderen plaatsen. Ook kan het gebruik van populaire muziek een goede trigger zijn voor volgers en het kan ervoor zorgen dat Instagram jou hoger gaat ranken in het algoritme. Het kan dus een fijne tool zijn om toe te passen en je content naar een hoger level te tillen zonder eerst gebruik te maken van een app als Canva.

Zelf aan de slag!

Er is de afgelopen tijd dus veel veranderd op Instagram en dit zal er alleen maar voor zorgen dat jouw content er nu nog aantrekkelijker uitziet. Wil jij graag je feed en posts een professionele look geven of wil jij weten welke content relevant is voor jouw bedrijf? Schrijf je dan nu in voor onze Pientere trainingen: Contentsessie of Filmen met je smartphone.

Ook je kennis updaten bij Pienter en zelf aan de slag?

Bekijk alle Pienter trainingen hier.
Onze trainingen

Meer blogs lezen?

Kwaakt het naar meer?

Leren, inspireren en verbinden. Helemaal ons ding! En die kennis delen we graag met jou. Ook pienter worden? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste artikelen en blogs.

Aanmelden