Pienter logo
Alexander IJbema
20 december 2019
4 min

Aangepaste openingstijden in je Google bedrijfsvermelding

SEO

Openingstijden van je winkel of bedrijf worden regelmatig opgezocht door je klanten. Wanneer men zoekt op je bedrijfsnaam is de kans dan ook groot dat je Google Mijn Bedrijf-vermelding wordt getoond. Beheer je deze vermelding zelf? Dan is het handig om je reguliere openingstijden aan te passen wanneer er afwijkende openingstijden van toepassing zijn. Bijvoorbeeld wanneer feestdagen op de dagen vallen waarop je normaliter geopend bent.

Je Google Bedrijfsvermelding aanpassen

Het tonen van je openingstijden in je Google bedrijfsvermelding is ideaal want het toont snel en gemakkelijk wanneer klanten bij je terecht kunnen. Maar je wil natuurlijk niet dat men op Tweede Kerstdag op de stoep staat terwijl je in werkelijkheid de deuren gesloten houdt die dag. Gelukkig kun je dit tijdelijk aanpassen in je Google bedrijfsvermelding.

Hoe voeg ik tijdelijke openingstijden toe aan mijn Google bedrijfsvermelding?

 1. Ga naar www.google.nl/business
 2. Log in met je Google-account die je gebruikt voor je bedrijf
 3. Kies vervolgens de bedrijfsvermelding die van toepassing is (als je geen meerdere vestigingen hebt is de keuze makkelijk)
 4. Klik op het pennetje bij ‘Voeg afwijkende openingstijden toe’
 5. Geef nu de openingstijden op (of een gesloten-melding) van de dagen die afwijken
 6. Als je klaar bent met de dagen die afwijken klik je vervolgens op ’toepassen’

De afwijkende openingstijden die je hebt opgegeven worden vervolgens verwerkt en zullen na ongeveer 5 minuten actief zijn. De aanpassingen zijn dan ook direct voor iedereen zichtbaar.

Google openingstijden

Ook ideaal voor afwijkende koopzondagen

In dit voorbeeld hebben we het over afwijkende openingstijden tijdens de feestdagen, maar je kunt dit natuurlijk ook toepassen wanneer je op bepaalde koopzondagen geopend bent. Je kunt deze koopzondagen dan apart opgeven. Op de betreffende dag wordt dan keurig aangegeven in je bedrijfsvermelding dat je geopend bent die dag. Als je al weet wanneer je op afwijkende dagen open of gesloten bent kun je dit al direct opgeven voor het komende jaar.

Vergeet je eigen website niet

Naast de openingstijden in je Google bedrijfsvermelding is het belangrijk je klanten en bezoekers ook op je eigen website op de hoogte brengen van aangepaste openingstijden. Het beste kun je dit doen op de plek waar je openingstijden vermeld staan. Vergeet zeker ook op de contactpagina niet. Dit voorkomt dat klanten tevergeefs bellen of erger nog: voor een dichte deur staan.

Heb jij hulp nodig met jouw website?

Neem contact met ons op

Wij hebben er zin in. Jij ook?

Heb je een uitdaging, dan gaan we die samen aan. Want werk je met Pienter, dan werk je met mensen die gewoon jouw taal spreken. Allemaal vanuit hun eigen online specialisme en samen de sterkste. Benieuwd naar jullie pad van online succes?
Contact opnemen
 • Contact opnemen
  Contact opnemen
  Neem contact met ons op

  Vul onderstaand formulier in en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug.

  Contactformulier

  Om goed voorbereid te zijn, helpt het als we alvast een korte beschrijving van je vraag hebben. Niet verplicht, maar wel handig om te weten.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Bel me terug
  Bel me terug
  Liever op een ander moment?

  Laat je nummer achter en dan bellen wij je terug.

  Bel me terug

  Om goed voorbereid te bellen, helpt het als we alvast een korte beschrijving van je vraag hebben. Niet verplicht, maar wel handig om te weten.
  Geen gehoor of even niet beschikbaar? Geen punt! Geef hier je e-mailadres op, zodat we je een begeleidende mail kunnen sturen wanneer we je niet te pakken krijgen.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ik bel jullie
  Ik bel jullie
  Leuk! Laat wat van je horen.
 • Ik mail jullie
  Ik mail jullie
  Wij horen graag van je.

Meer blogs lezen?

Kwaakt het naar meer?

Leren, inspireren en verbinden. Helemaal ons ding! En die kennis delen we graag met jou. Ook pienter worden? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste artikelen en blogs.

Aanmelden