Pienter logo
Alexander IJbema
16 januari 2020
3 min

Linkedin-connecties uitnodigen: vergroot het bereik van je bedrijfspagina

Social Media

Ben je beheerder van een LinkedIn bedrijfspagina? En kan deze wel wat extra volgers gebruiken? Ga dan als goed voornemen gauw aan de slag met het vergroten van het bereik door jouw connecties uit te nodigen om jouw LinkedIn bedrijfspagina te volgen.

LinkedIn logo

Terug van weggeweest

Afgelopen zomer werd de nieuwe functie uitgerold. Beheerders van bedrijfspagina’s zijn fanatiek aan de slag gegaan en nodigden al hun LinkedIn-connecties uit. Kort daarna heeft LinkedIn de vernieuwde functie tijdelijk stopgezet. In oktober kwam de functie weer terug. Helaas eerst alleen voor een selectie LinkedIn gebruikers.

Na een intensieve start, een korte tussenpauze en toegankelijkheid voor een selecte groep LinkedIn gebruikers, is de functie nu beschikbaar voor iedere bedrijfspagina-beheerder.

Uitnodigingen voor de bedrijfspagina versturen

Kende je de functie nog niet? Of ben je benieuwd hoe jij jouw connecties kan uitnodigen om jouw bedrijfspagina te volgen? Volg dan deze stappen.

 1. Ga naar jouw LinkedIn bedrijfspagina
 2. Rechtsbovenin, staat NIEUW Tools voor beheerders
 3. Ga dan naar Connecties uitnodigen NIEUW
 4. Selecteer de connecties die interesse zouden kunnen hebben in jouw bedrijfspagina
 5. Connecties uitnodigen

Screenshot LinkedIn Pienter

Relevantie is essentieel

Sommige beheerders van bedrijfspagina’s zijn erg fanatiek te werk gegaan en hebben honderden of zelfs duizenden mensen uitgenodigd. Dit lijkt fantastisch te zijn voor je bereik, maar helaas. LinkedIn is slimmer dan dat. Dat jouw bedrijfspagina veel volgers heeft, zegt niet dat jouw posts ook veel bereik hebben. Veel relevante volgers, die interesse hebben in jouw LinkedIn-posts, die zorgen wél voor meer bereik. Relevante volgers zullen namelijk veel eerder interactie vertonen met jouw berichten en zo bijdragen aan meer bereik via hun eigen netwerk.

Vergroot jouw bereik

Het achterliggende doel van meer volgers voor jouw bedrijfspagina, is meer bereik van jouw LinkedIn-posts. Om jou op weg te helpen naar meer bereik, geven wij je een aantal tips om jouw bereik op Linkedin te vergroten: gebruik relevante hashtags, tag andere Linkedin-gebruikers in je posts, plaats meerdere keren per week interessante berichten en deel nuttige hebbedingetjes. Jouw doelgroep heeft problemen die jij kunt oplossen. Deel mogelijke oplossingen zoals producten of diensten, maar ook door jouw expertise te etaleren. Maak hebbedingetjes die het delen waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan handige tools zoals onze Pientere contentkalender of nuttige whitepapers waar potentiële klanten wat aan hebben.

Heb jij hulp nodig met je social media strategie?

Neem contact met ons op

Wij hebben er zin in. Jij ook?

Heb je een uitdaging, dan gaan we die samen aan. Want werk je met Pienter, dan werk je met mensen die gewoon jouw taal spreken. Allemaal vanuit hun eigen online specialisme en samen de sterkste. Benieuwd naar jullie pad van online succes?
Contact opnemen
 • Contact opnemen
  Contact opnemen
  Neem contact met ons op

  Vul onderstaand formulier in en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug.

  Contactformulier

  Om goed voorbereid te zijn, helpt het als we alvast een korte beschrijving van je vraag hebben. Niet verplicht, maar wel handig om te weten.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Bel me terug
  Bel me terug
  Liever op een ander moment?

  Laat je nummer achter en dan bellen wij je terug.

  Bel me terug

  Om goed voorbereid te bellen, helpt het als we alvast een korte beschrijving van je vraag hebben. Niet verplicht, maar wel handig om te weten.
  Geen gehoor of even niet beschikbaar? Geen punt! Geef hier je e-mailadres op, zodat we je een begeleidende mail kunnen sturen wanneer we je niet te pakken krijgen.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ik bel jullie
  Ik bel jullie
  Leuk! Laat wat van je horen.
 • Ik mail jullie
  Ik mail jullie
  Wij horen graag van je.

Meer blogs lezen?

Kwaakt het naar meer?

Leren, inspireren en verbinden. Helemaal ons ding! En die kennis delen we graag met jou. Ook pienter worden? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste artikelen en blogs.

Aanmelden