Pienter logo
Alexander IJbema
11 september 2014
2 min

IP Marketing: wat is het en hoe zet ik het in voor mijn bedrijf?

Analytics
Conversie
Website

Over het algemeen ligt het gemiddelde conversiepercentage van websites zo rond de 3%. Dus 97% van de bezoekers op je website gaat weg zonder iets te kopen of serieuze interesse te tonen. Voor veel ondernemers zeer frustrerend. Want via een tool als Google Analytics is het mogelijk om te zien hoeveel bezoekers er op je website komen en hoeveel er afhaken, maar niet wie dit zijn. De oplossing is IP Marketing.

Hoe werkt IP Marketing?

Met behulp van een stukje code die je op je website plaatst worden de bezoekers doorgemeten. Daarna wordt op basis van het IP-adres een koppeling gemaakt met de bedrijfsnaam en het KVK-register. Op deze manier genereer je als ondernemer een overzichtelijke lijst met zakelijke bedrijven die op je website zijn geweest.

Hoe kan ik het inzetten als bedrijf?

Zoals aangegeven is het mogelijk om concreet te zien wie er geïnteresseerd is in jouw bedrijf, diensten of producten. Maar pas wel op, ga niet klakkeloos alle bedrijven bellen om te vragen waarom ze niks hebben gekocht. Het kan namelijk ook zijn dat iemand via Facebook een interessante blog tegenkwam en alleen dit bericht heeft gelezen.

Het is dan ook aan te raden om het hele pad van de bezoeker na te gaan. Welke pagina’s zijn er bezocht? En probeer op basis daarvan een afweging te maken of het interessant is om een zakelijke bezoeker te benaderen. Probeer dit vervolgens op zo’n wijze te doen dat het niet overduidelijk is dat je dit doet omdat je hebt gezien dat deze bezoeker je website heeft bezocht, maar laat het op een leuk toeval lijken.

Hoe zit het met de privacy?

Het IP-adres van zakelijke bezoekers mag volgens de Nederlandse wetgeving opgevraagd worden. Dit in tegenstelling tot de particuliere bezoekers. Lees: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/persoonsgegevens

Ben je benieuwd hoe wij IP Marketing voor jouw bedrijf in kunnen zetten? Neem dan contact op! Het is namelijk mogelijk om er 30 dagen gratis gebruik van te maken.

Neem contact op

Wij hebben er zin in. Jij ook?

Heb je een uitdaging, dan gaan we die samen aan. Want werk je met Pienter, dan werk je met mensen die gewoon jouw taal spreken. Allemaal vanuit hun eigen online specialisme en samen de sterkste. Benieuwd naar jullie pad van online succes?
Contact opnemen
 • Contact opnemen
  Contact opnemen
  Neem contact met ons op

  Vul onderstaand formulier in en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug.

  Contactformulier

  Om goed voorbereid te zijn, helpt het als we alvast een korte beschrijving van je vraag hebben. Niet verplicht, maar wel handig om te weten.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Bel me terug
  Bel me terug
  Liever op een ander moment?

  Laat je nummer achter en dan bellen wij je terug.

  Bel me terug

  Om goed voorbereid te bellen, helpt het als we alvast een korte beschrijving van je vraag hebben. Niet verplicht, maar wel handig om te weten.
  Geen gehoor of even niet beschikbaar? Geen punt! Geef hier je e-mailadres op, zodat we je een begeleidende mail kunnen sturen wanneer we je niet te pakken krijgen.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ik bel jullie
  Ik bel jullie
  Leuk! Laat wat van je horen.
 • Ik mail jullie
  Ik mail jullie
  Wij horen graag van je.

Meer blogs lezen?

Kwaakt het naar meer?

Leren, inspireren en verbinden. Helemaal ons ding! En die kennis delen we graag met jou. Ook pienter worden? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste artikelen en blogs.

Aanmelden